Drugi o nama

Ivona Popović

„U ``Patuljku`` sam prošla dva kursa norveškog jezika- početni i srednji 2011.godine. Zahvaljujući odličnoj nastavi i odličnim predavačima, položila sam norveški test Prove 3 na nivou B1 u Oslu. Sada sam spremna da počnem da radim u Norveškoj.”

Jelena Dimitrijević
student 2. godine Pravnog fakulteta u Beogradu

       "U Centru ’’Patuljak’’ provela sam 4 prethodne godine. Došla sam sa znanjem nivoa B2 i uspela da položim nivo B2, C1 i C2 za to vreme. Izuzetno sam zadovoljna načinom na koji smo učili-usvajali znanja. Posebno želim da se zahvalim profesorki Marijani Matić na profesionalizmu, izuzetnom pristupu učenicima i kvalitetu nastave. Ovo znanje kao i iskustvo boravka u Velikoj Britaniji 2010. mi je pomoglo da se osamostalim, proširim vidike, a pomoćiće mi i u mom budućem radu kao profesionalnog pravnika. Zahvaljujući odličnom znanju engleskog jezika bila sam u prilici da slušam mnoga predavanja stranih predavača tokom prve godine studija na mom fakultetu-Pravnom fakultetu u Beogradu tokom prošle školske godine."

Mirjana Dobrić

"U Patuljak sam došla sa 11 godina, bila sam 5 razred. Oduvek me je privlačio engleski jezik, jer kroz jezik čovek ima priliku da uvek nauči nešto novo. Trenutno studiram engleski jezik i književnost i planiram da budem profesor engleskog jezika. Učenje engleskog u Patuljku je samo dodatno ojačalo tu ljubav prema jeziku. Sa Patuljkom sam imala prilike i da posetim Englesku gde mi se najviše dopao obilazak znamenitih mesta, kao i šansa da pričam sa ljudima kojima je engleski maternji jezik. U Patuljku mi se dopada način na koji se usavršava jezik, kao i sam rad i atmosfera na časovima. Tamo se uvek osećam kao kod kuće, a posle mene krenuli su i moja mlađa sestra i mlađi brat."

Sonja Kesić
master inženjer arhitekture

"Školu jezika „Patuljak“  sam počela da pohađam u oktobru mesecu 2014. godine sa ciljem da usavršim svoje dotadašnje znanje engleskog jezika kao i da se pripremim za potencijalnu svakodnevnu komunikaciju na engleskom jeziku, u nekoj od država engleskog govornog područja.Mesec dana sam pohađala individualne časove a nakon toga, od decembra 2014. godine časove sam pohađala u grupi. Grupni rad je podrazumevao pripremu za test FCE tj. nivo B2. Rad u školi Patuljak je učenje jezika kroz različite zadatke koji podrazumevaju realne životne situacije i upotrebljivo znanje.“

Dejana Lekić
 učenica Sportske gimnazije

“Engleski sam počela da učim kao mala i sećam se da mi je engleski od samog početka bio kao igra i veoma zabavan. U “Patuljku” sam mnogo učila, ali i upoznala dobre drugare i drugarice. Uvek sam imala pet iz engleskog u školi bez ikakvih poteškoća. Kasnije sam počela da igram odbojku koju obožavam, ali nikada nisam zapostavila engleski. Kada odemo na neko takmičenje ili u inostranstvo, mogu sa svakim da pričam na engleskom. Nadam se da će mi znanje engleskog pomoći da odem u neki strani klub.”

Dejan Radojković i Ivana Marković
medicinski radnici

Dejan: ”Moja devojka Ivana i ja živimo u Norveškoj od 2012. Oboje smo medicinski radnici i veoma smo zadovoljni poslom i životom u Norveškoj. Uslov da ovde dodjemo bilo je znanje norveškog jezika. U Srbiji smo prošli početni i srednji kurs norevškog jezika u "Patuljku", te sam ja već prve godine, sa tim znanjem, bez časova u Norveškoj položio tzv. Norskprøve 3, što je jednako B1 nivou. Norveški je jedan veoma zanimljiv, ali ne baš lak jezik. Mnogo mi je pomoglo to što sam učio jezik u školi ‚‚Patuljak‚‚. Izuzetno cenim način rada u školi, a posebno zalaganje prof. Marijane, koja profesionalno radi svoj posao. Kvalitet se odmah prepoznaje. Na časovima smo prolazili kroz moguće situacije koje nas u Norveškoj očekuju, pa sam bio pripremljen na ono što me čeka.”

Ivana: "Veoma lako sam se snašla u Norveškoj baš zahvaljujući osnovi jezika koju sam stekla u Srbiji. Svi u "Patuljku" su posvećeni poslu i napredovanju učenika i to mi se dopalo."

Nastasja Nikolić
student

“ U“Patuljak” sam krenula jwe mi je bila potrebna priprema za polaganje IELTS ispita. Najpre sam se pridružila grupi da bih svoje znanje jezika dovela na zadovoljavajući nivo, a zatim sam išla i na individualne časove koji su se bavili direktnom pripremom za sam ispit. Pripreme u “Patuljku” su bile presudne jer sam na njima prošla kroz sve situacije koje na ispitu mogu da mi se dese. Zahvaljujući iskusnim predavačima koji su me pripemili na sve što me čeka na ispitu i dali mi korisne savete, na samom polaganju nisam imala tremu. Što se ispita tiče, meni je najteži deo predstavljalo pisanje jer se zahteva akademski nivo poznavanja jezika i veštine pisanja. Međutim, na pripremnim časovima je dosta pažnje bilo posvećeno i tome, tako da sam na kraju uspešno položila i upisala studije u Londonu.”

Vladimir Vulović

“Želeo sam da naučim neki novi jezik, a devojka mi je predložila da zajedno upišemo švedski. Upisali smo i oboje uspešno završili početni kurs švedskog jezika u Patuljku. Planiramo da odemo u Švedsku i tamo pronađemo posao. Najvažnije mi je što sam posle početnog kursa stekao znanje dovoljno da se snađem kad budem otišao u Švedsku i što sam se oslobodio straha da progovorim.”

Anđela Bučić
turizmolog

 „U "Patuljku" sam pohađala intenzivni konverzacijski kurs engleskog jezika. Tokom intenzivnog konverzacijskog kursa naučila sam jako korisne stvari. Pošto je bila grupa od šestoro ljudi, često smo imali situacije iz svakodnevnog zivota i kako komunicirati u takvim situacijama. Kurs je bio jako zanimljiv i koristan, i sve što smo naučili možemo da primenimo u svakodnevnom govoru. Na kraju kursa imali smo debatu gde smo mogli da proverimo koliko smo napredovali. Sve u svemu, jako lepo iskustvo, stečeno novo znanje i preporučila bih svakome ovaj kurs"